Страхът от мен направи правителството Габриел“. Това каза бившият главен прокурор

...
Страхът от мен направи правителството Габриел“. Това каза бившият главен прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев: Страхът от мен направи правителството „Габриел“

Страхът от мен направи държавното управление „ Габриел “ . Това каза  някогашният основен прокурор Иван Гешев  преди разпита му в Националната следствена работа (НСлС).

Той добави, че това му е пето вървене за разпит, в случай че се брои и това предходната седмица при избраната за проверяващ наглавния прокурор и неговите заместниците Даниела Талева. Там бях разпитван за някакъв сигнал против Борислав Сарафов, посочи Гешев.

Страхът от мен направи държавното управление „ Габриел “ , добави някогашният основен прокурор и означи, че  всички са се уплашили , и той е единственият, който се е изправил против системата. Гешев посочи, че  са му трябвали още две седмици и България е щяла да бъде друга . Тези две седмици не ми ги дадоха нито Борисов, тъй като той щеше да е първият, нито Радев, означи той.

Попитан дали ще се яви на чуване  в парламентарната комисията за активността на Мартин Божанов – Нотариуса, откакто към този момент веднъж не отиде, Гешев сподели, че „ тази комисия е супер смешна, тъй като със същия триумф са могли да създадат комисия и за „ Цар Киро “. В последна сметка се оказа, че очевидно Народното събрание (НС) се занимава с откриване на закононарушения, добави той. Бившият основен прокурор акцентира, че няма никакъв проблем да отиде на чуването, просто тези хора са му  „ неприятни и е тъжно да се види до какво проваляне е достигнало българското Народно събрание “ .

Ясно е, че тези снимки  се пускат  целенасочено  от  следствието , сподели Иван Гешев във връзка с  отстраняването на Живко Коцев  като  основен секретар  на Министерството на вътрешните работи (МВР) и изтекли фотоси в общественото пространство. По думите му  в тази история няма почтени . Той посочи, че дали има  контрабанден канал , или няма не е най-важното.  Цялостната картинка  е  завладяване  на  правосъдната система , промяна на митниците, с цел да може да се финансират изборите и промяна на основния секретар, с цел да може да се манипулират изборите, които предстоят, счита някогашният основен прокурор.

 

 

БГНЕС

 

Припомняме, че  на 4 април МВР заяви, че Живко Коцев е подал заявление за освобождение от служба по лично предпочитание. Ден по-късно той разгласи на взаимен брифинг с тогавашния министър председател в оставка Николай Денков, че отдръпва подадената си оставка. Николай Денков съобщи тогава, че Коцев е подал молбата си за овакантяване под напън. Няколко дни по-късно Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с Живко Коцев. На 9 април служебният кабинет на Димитър Главчев одобри решение, с което предлага на президента да издаде декрет за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. На 10 април президентът Румен Радев издаде декрет, с който прекрати правомощията и освободи от служба Живко Коцев. До избора на титуляр, длъжността ще се извършва от основен комисар Димитър Кангалджиев, доскорошен заместител на Коцев.

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР